SMAK-COM jest firmą zajmującą się sprzedażą wysyłkową przypraw, bakalii oraz herbat całego świata. W ich ofercie znajdują się także kawy, yerby mate oraz przeróżne akcesoria służące do ich zaparzania oraz przechowywania. Ale to nie wszystko - na stronie internetowej sklepu (klik) znaleźć można także bardziej lub mniej znane produkty spożywcze codziennie używane w kuchni!
Co to za produkty? Lista jest długa... prócz tradycyjnych płatków orkiszowych, kaszy manny czy suszonych pomidorów znaleźć można mąkę z ciecierzycy, komosę ryżową albo karob, które bardzo ciężko dostać w osiedlowym sklepiku.
Jeśli w dalszym ciągu nie czujecie się przekonani co do asortymentu (w co szczerze wątpię!) proszę zwrócić uwagę na takie produkty jak: Miodoczekolada, Krem chałwowo - daktylowy, drażetki Ksylitolki :)
SMAK-COM może pochwalić się nagrodami i osiągnięciami, o których można przeczytać TUTAJ. Znajduje się tu także długa lista pozytywnych komentarzy klientów sklepu, co jest doskonałym dowodem na rzetelność firmy oraz jej troskę o klienta.
Dzięki uprzejmości Firmy miałam okazję przetestować kilka produktów. W nadesłanej paczce otrzymałam:
- krem Dulche de Leche Chimbote (argentyńska wersja krówki)
- syrop klonowy
- karob (dietetyczny odpowiednik kakao)
- cukier kokosowy Gula Jawa
- cukier z prawdziwą wanilią
- cukier cynamonowy
- płatki orkiszowe
- orzechy pekan
- mieszaka studencka
- pomidory suszone
- 6 silikonowym foremek do muffinek w kształcie kwiatków
Chciałam jeszcze nadmienić, iż firma sama wybrała produkty do wysyłki w oparciu o potrawy prezentowane na moim blogu. Jestem zachwycona zawartością paczki. Widać, że zadano sobie wiele trudu, by dostosować przesyłkę do tematyki bloga, co wiązało się z dokładnym przestudiowaniem przepisów.
Do upieczenia sernika, a raczej serniczka dyniowego użyłam cukru cynamonowego i kremu Dulche de Leche Chimbote, które znajdowały się w nadesłanej paczce. Całość udekorowałam orzechami pekan.
SERNICZEK DYNIOWY
z kremem Dulche de Leche Chimbote
250g serka do serników / deserów
100g puree z dyni *
1 jajko
2 łyżki brązowego cukru, pełne
1 łyżeczka cukru cynamonowego
1 łyżka budyniu śmietankowego, w proszku
1/2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka soku z cytryny
łyżka kremu Dulche de Leche Chimbote
orzechy pekan
Składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Piekarnik nagrzewamy na 180 stopni.
Jajko krótko zmiksować z cukrami, dodać resztę składników i wszystko połączyć na gładką masę. Przełożyć do natłuszczonej foremki i włożyć do piekarnika (bez termoobiegu). Od razu obniżyć temperaturę do 160 stopni. Piec przez około 50 minut **, aż góra sernika się zetnie i zacznie delikatnie nabierać złotego koloru. Wyłączyć piekarnik i bez otwierania drzwiczek zostawić do przestudzenia. Schłodzić w lodówce, a przed podaniem rozsmarować na wierzchu krem Dulche de Leche Chimbote i udekorować orzechami pekan.
* Puree dyniowe - oczyszczoną i pokrojoną na kawałki dynię włożyć do garnka, podlać minimalną ilością wody i dusić pod przykryciem, aż całkowicie zmięknie. Całość zmiksować blenderem lub rozgnieść widelcem. Można także upiec oczyszczoną dynię owiniętą folią w piekarniku.
** Jeśli robimy 2 mniejsze serniczki czas pieczenia należy skrócić. Inną metodą pieczenia jest włożenie surowego ciasta no nienagrzanego piekarnika, dopiero wtedy nastawiamy temperaturę do 160 stopni i rozpoczynamy pieczenie.
pychota! serniczek cudowny :) nie dość, że pysznie dyniowy to jeszcze tak słodko wykończony *-*
OdpowiedzUsuńPrzyznam, że wybrałaś sobie same pyszności :) Ten krem Dulce de leche jest obłędy, prawda? Mi poszedł baaardzo szybko :D Tak jak szybko zniknąłby ten serniczek, bo wygląda wspaniale.
OdpowiedzUsuńno własnie NIE wybralam, co z reszta napiałam
UsuńWygląda najlepiej na świecie :)
OdpowiedzUsuńObłędny serniczek i te pozostałe pyszności :) Pyszności :)
OdpowiedzUsuńDla kogoś, kto lubi takie bakaliowo-idalne rzeczy, zawartość paczki to istny rarytas:) Zaciekawiły mnie tylko foremki do muffinek:D
OdpowiedzUsuńAle piekny ten serniczek <3
OdpowiedzUsuńSzkoda, ze nie moge sprobowac chociaz kawaleczka :P
Orzechy pecan - uwielbiam! Zazdroszcze takiej paczuszki pelnej smakolykow:D
Fantastyczny serniczek, aż ślinka leci na jego widok ;)
OdpowiedzUsuńDyniowy? ,hmmm ,muszę to przetestować,szkoda ,że bez przekroju ciacha...
OdpowiedzUsuńjest po prostu jasno pomarańczowy i aksamitny ;)
Usuńchyba właśnie tak wykorzystam moją pierwszą dynię w wypiekach :)
OdpowiedzUsuńpolecam!
Usuńsame pyszności! serniczek mega apetyczny!
OdpowiedzUsuńSerniczek wygląda cudownie, i tak słonecznie:) Idealny na pochmurny dzień:)
OdpowiedzUsuńTo jak wygląda ten serniczek to mistrzostwo świata, a zwłaszcza ta górna warstwa :)
OdpowiedzUsuńBardzo smakowita przesyłka:) A serniczek prezentuje się mega!
OdpowiedzUsuńale narobiłaś mi smaku :)
OdpowiedzUsuńchciałabym taki krem! i taki sernik! <3 i współpracę z taką firmą też!
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo ładnie - serniki dyniowe jak nic sprawdzają się o tej porze roku :)
OdpowiedzUsuńma śliczny kolor!:)
OdpowiedzUsuńAleż to musi smakować! Kradnę przepis i przy najbliższych zakupach będę szukać w sklepie tego kremu, bo mi smaka narobiłaś. ;))))
OdpowiedzUsuńSuper smakowity ten serniczek :)
OdpowiedzUsuńmam ten sam krem-cudo! Zaczepiście go wykorzystałaś <3
OdpowiedzUsuńCukier cynamonowy! Mniam. Na pewno pięknie pachnie.
OdpowiedzUsuńAleż piękny wypiek!
OdpowiedzUsuńWspaniały serniczek! Chciałabym taki :)
OdpowiedzUsuń