poniedziałek, 17 marca 2014

Miodowo - musztardowa pasta jajeczna

Całkiem inna, takiej jeszcze nie jadłam.
Wyrazista dzięki dodatkowi fety, o delikatnym smaku musztardy i słodyczy miodu.

Pomysł na nią przyszedł spontanicznie podczas robienia sałatki z dressingiem miodowo-musztardowym (który był strzałem w 10!). No i specjalnie przed śniadaniem leciałam po szczypior ;)





Miodowo - musztardowa pasta jajeczna
z fetą

3 jajka ugotowane na twardo*
pół kostki sera typu Feta (ok. 150g)
2 łyżeczki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
3-4 łyżeczki musztardy
1-2 łyżeczki miodu
pęczek szczypiorku
szczypta soli, świeżo mielony pieprz
odrobina soku z cytryny

Jajka i fetę skroić w kostkę, szczypior posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać i schłodzić w lodówce.
Polecam!

* (10 minut od czasu zawrzenia wody)

P.S. pyszna w formie grzanek z zapieczonym serem żółtym ;)




24 komentarze:

  1. Ciekawe połączenie smaków :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nawet nie myślałam, że tak dobrze wyjdzie :)

      Usuń
  2. Super połączenie, bardzo smacznie to brzmi, a pewnie smakuje jeszcze lepiej :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda przepysznie!! Jestem ciekawa tych smaków ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wow! Na takie zestawienie bym nie wpadła ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. taka wizja grzanek z tą pastą zapowiada się przepysznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Same składniki nie budzą moich zastrzeżeń. Ba! Budzą smak!:) Dodatek miodu zaś ciekawi... :>

    OdpowiedzUsuń
  7. pyszna na pewno:) chętnie skorzystam z przepisu:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ja to chyba zrobie taki do pizzy zamiast oklepanego już czosnkowego .

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jogurt, majonez, musztarda i miód... do tego ocet i sok z cytryny hmmm... a może dip do nuggets? ;)

      Usuń
  9. Pysznie to wymyśliłaś, wspaniały dodatek do mięs i pieczywa:))

    OdpowiedzUsuń
  10. to na pewno jest genialne! Ja zapisuję i zrobię sobie, do sandwiches.. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to napisz czy smakowało :) mam nadzieję, że się nie zawiedziesz

      Usuń
  11. w takich smakach jeszcze nie jadłam, ale jestem pewna, że polubiłabym. kanapki z takąpastą nabierają nowego superowego wymiaru :))

    OdpowiedzUsuń
  12. Musi ciekawie smakować, nigdy nie jadłam takiej pasty ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. Ciekawa ta pasta, muszę sama się przekonać jak smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  14. świetny pomysł na pastę:)

    OdpowiedzUsuń
  15. Wygląda pysznie :D wyszła przyjemnie kremowa :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Oooo jaka super pasta :) Pysznosci :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Bardzo fajne urozmaicenie. Postne pyszności na chlebek ;)

    OdpowiedzUsuń
  18. bardzo ciekawe połączenie

    OdpowiedzUsuń