Stwierdziłam, że są bez sensu.
Skasowałam.
smacznego.
PENNE Z CUKINIĄ I MASCARPONE
- 1 cukinia, normalnej wielkości - taka jak działkowa
- opakowanie mascarpone (250g)
- 2 średnie cebule
- 3 duże ząbki czosnku
- masło klarowane do smażenia
- sól, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, zioła prowansalskie, szczypta chili
- można dodać przyprawę warzywną
- opakowanie (400g) makaronu penne - po ugotowaniu nie zużyłam całego, dodałam do sosu "na oko".
W garnku o grubym dnie roztopić masło i zeszklić pokrojoną w drobną kostkę cebulkę. Czosnek posiekać, dodać do cebuli i podsmażyć 2 minuty. Cukinię (jej również nie dałam całej) wydrążyć lecz nie obierać ze skórki - zetrzeć na tarce do mizerii i wrzucić do garnka. Całość smażyć do momentu zredukowania puszczonych soków. Doprawić, dodać serek i w razie potrzeby dosmaczyć. Całość wymieszać z ugotowanym makaronem.
Ale to wygląda! Kocham takie makaronowe dania :D
OdpowiedzUsuńpyszne, poproszę porcyjkę na obiad :-)
OdpowiedzUsuńSmacznie i prosto, to lubię !
OdpowiedzUsuńSmacznie i prosto, to lubię !
OdpowiedzUsuńno i idealny pomysł na moją cukinię w tym tygodniu!
OdpowiedzUsuńSuper prosto i smacznie!
prosto i ze smakiem :)
OdpowiedzUsuń