"Zimowe Historie" - Przypomnienie o KONKURSIE
Wystarczy odpowiedzieć na pytanie (w linku TUTAJ):
Jakie jest Twoje najsmaczniejsze, świąteczne wspomnienie z dzieciństwa? ;)
Do wygrania rewelacyjne nagrody - sprzęt elektryczny firmy Russell Hobbs.
Więcej na temat konkursu i jego warunków znajdziecie w poprzedniej notce (klik).
~~~~~~~~ * * * ~~~~~~~~
Co do samego śniadanie - dzisiaj mi się upiekło.
Co potrzebujesz?
- pół awokado
- 1 małe jajko (część białka i tak trzeba będzie odlać)
- masło
- sól i pieprz
- dodatkowo świeża bagietka
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Połówkę awokado delikatnie nasmarować masłem, posolić i posypać lekko pieprzem. Ostrożnie wbić jajeczko i ponownie obsypać przyprawami. Można dodać też parmezan i płatki chilli ;)
Ja zapiekałam 10-15 minut (najlepiej, gdy żółtko pozostanie płynne), a by ułatwić sobie zachowanie pozycji leżącej użyłam kokilki, by całość pozostała w pozycji leżącej przez cały czas pieczenia. Obowiązkowo zagryzać chrupiącą bułką ziarnistą z masłem ;)
Wygląda bardzo smacznie! ;-)
OdpowiedzUsuńi tak właśnie jest :)
UsuńAwokado uwielbiam z jajem jeszcze bardziej :)
OdpowiedzUsuńApetycznie wygląda :) Koniecznie muszę kiedyś spróbować tego połączenia.
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na zdrowe śniadanie! :)
OdpowiedzUsuńno i robi się praktycznie samo ;)
UsuńAle świetne!!!:) Dzięki za inspirację!:)
OdpowiedzUsuńTakiej wersji avocado jeszcze nie jadłam.
OdpowiedzUsuńNie, nie lubię awokado.
OdpowiedzUsuń