Zimowe Caprese.
Słodkie, zdrowe, świąteczne... Pyszne!
Wciąż w tematyce grudniowych smaków - połączenie soczystych owoców cytrusowych, włoskich orzechów, miodu i cynamonu. Świetnie smakuje z pokruszonymi na wierzchu świątecznymi pierniczkami.
Lekka sałatka przed wigilijnym obżarstwem. Jeszcze macie czas do pierwszej gwiazdki, więc spróbujcie koniecznie ;)
Polecam też jako deser po 3 dniach wyżerki, smacznego!
Caprese Zimowe
mniejsza pomarańcza
spora mandarynka
kilka orzechów włoskich
1 - 2 łyżeczki miodu
100g twarogu śmietankowego (w kostce)
cukier cynamonowy (od SMAK-COM)
Pomarańczę i mandarynkę obrać, orzechy posiekać na mniejsze kawałki. Owoce i twaróg pokroić w plastry i układać warstwami na talerzu. Całość polać miodem, zasypać cukrem cynamonowym i orzechami. Polecam skruszyć domowe pierniczki świąteczne, pasują idealnie! ;)
Nie wpadłabym ! Fajna propozycja :)
OdpowiedzUsuńWesołych Świąt :*
W dniu dzisiejszym zmieniam adres bloga, dlatego zapraszam :)
OdpowiedzUsuńbreakfastdancejoggingenjoy.blogspot.com
na pewno odwiedzę! ;)
UsuńWesołych Świąt! :)
OdpowiedzUsuńCiekawe to świąteczne caprese!
wspaniały deser :)
OdpowiedzUsuńwesołych świąt :)
ZDROWYCH ,POGODNYCH ŚWIĄT DLA CIEBIE I CAŁEJ RODZINKI
OdpowiedzUsuńlubie twoj blog bo dajesz zdjecia przekroju potraw ;D a to kreci i podnieca i chce sie jesc :P hehe
OdpowiedzUsuńwesolych swiat
cieszę się :)
UsuńKoniecznie musze ją zrobić... Pycha :)
OdpowiedzUsuńto co kocham w świętach naj-naj to mandarynki i pomarańcze właśnie :))
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda! Aż nabrałam ochoty! Jutro lecę po mandarynki ;)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł!:)
OdpowiedzUsuń